Undgå længerevarende konflikter og dyre retssager.
For de fleste nygifte par, er det en fjern tanke, at ægteskabet måske en dag går i opløsning – men desværre viser statistikkerne, at det sker i rigtig mange tilfælde. Advokatfirmaet Linde står gerne klar med rådgivning om familieret og arveret. Jeg hører hjemme i Fredensborg, men hjælper også klienter i Hørsholm, Espergærde og Kokkedal.
En af de ting, der skaber problemer og giver anledning til strid i forbindelse med skilsmisse, er selve delingen af boet – altså at finde ud af hvem der skal have hvilke ting med ud af ægteskabet. For at være sikker på, at der ikke opstår problemer i denne forbindelse, er der mange der indgår en aftale om særeje. Hvis I indgår en aftale om særeje, inden i bliver gift, kan i gardere jer mod en masse økonomisk bøvl, fordi særejeaftalen sikrer, at i opnår lige præcis den deling, i finder mest retfærdig, hvis ægteskabet skulle gå i stykker.
Arveret og familieret, hvis I er ugift, søskende eller venner?
Er I derimod et ugift par, der ejer et hus eller en bil sammen, vil en samejekontrakt komme jer til gode. Dette gælder også, hvis søskende eller venner f.eks. vælger at købe et sommerhus sammen. I alle tilfælde, er det en god ide på forhånd at opstille nogle regler for, hvad der skal ske, hvis man ønsker at gå fra hinanden, eller hvis man ikke længere vil eje sommerhuset sammen med de andre. Det gør du ved at lave en samejekontrakt.
En samejekontrakt er i alt sin enkelthed et dokument, der regulerer samejeforholdet og ikke mindst samejeforholdets ophør, så der ikke er nogen tvivl. Uden en samejekontrakt kan det imidlertid være, at sagen ender i fogedretten eller skifteretten eller at parterne fører sag mod hinanden – og det kan til gengæld gå hen og blive en rigtig dyr affære.