For de fleste nygifte par, er det en fjern tanke, at ægteskabet måske en dag går i opløsning – men desværre viser statistikkerne, at det sker i rigtig mange tilfælde.
En af de ting, der skaber problemer og giver anledning til strid i forbindelse med skilsmisse, er selve delingen af boet – altså at finde ud af hvem der skal have hvilke ting med ud af ægteskabet. Ved at indgå en ægtepagt kan i selv bestemme, hvem der skal have hvad, i tilfælde af at ægteskabet skulle gå i stykker. Advokatfirmaet Linde har hjulpet flere tilfredse par med deres ægtepagt i Fredensborg, Hørsholm, Espergærde, Kokkedal og mange andre steder.
En ægtepagt er en aftale mellem to personer i deres kommende ægteskab
I en ægtepagt kan man specificere hvilke dele, af det ægtefællerne ejer, der skal være særeje og dermed ikke deles, hvis det skulle gå så galt, at den eneste udvej er er at blive skilt. På den måde kan i indrette økonomien, som i selv ønsker det.
Når man gifter sig, får man automatisk fælleseje. Fællesejet omfatter ikke kun det i havde hver for sig, da i blev gift, det gælder også alt hvad i erhverver jer i løbet af ægteskabet, uanset om det er gevinster, arv eller opsparing.
Hvis i har børn fra tidligere ægteskaber, hvis en af jer ejer virksomhed, eller hvis der er betydelig forskel på jeres formue, før i bliver gift, er det en god ide at etablere en ægtepagt, så der er helt klare linjer.